İTÜ ARI Teknokent’te Eylül Ayında Neler Oldu? 5 dakikada okunabilir

İTÜ ARI Teknokent’ te Eylül Ayında Neler Oldu?

Her ay İTÜ ARI Teknokent’ teki gelişmeleri derlediğimiz “İTÜ ARI Teknokent’te Bu Ay Neler Oldu?” içeriğimiz sizlerle! 2023 Eylül ayında #sosyalteknokentlilerin katılım gösterdiği etkinlikler, seminerler ve çok daha fazlası bu yazımızda. Keyifli okumalar!

7 EYLÜL – İTÜ Çekirdek’te ‘Game Changers Talks’ Serüveni Devam Ediyor

‘Game Changers Talks’ serimizin ilkinde, Insider’ın kurucu ortağı ve CEO’su Hande Çilingir’i “Sıfırdan Başlamak”, ikincisinde ise Vivoo’nun kurucu ortağı ve COO’su Gözde Büyükacaroğlu’nu “All Star Ekip İnşa Etmek” konuları ile misafir ettik. Eylül ayının ilk Game Changers Talks etkinliğinde ise kurucusu olduğu Foriba girişimini 2019 yılında ABD menşeli Sovos’a başarılı şekilde exit eden, aynı zamanda Figopara, Trendbox ve Caretta Robotics girişimlerinin Kurucu Ortağı olan Ahmet Bilgen’i konuk ettik. Ahmet Bilgen’in hikâyesi ile başlayan etkinliğimiz konuklarımızın soru cevapları eşliğinde devam etti.

Etkinliği kaçıran ya da yeniden izlemek isteyenler için: https://l24.im/0balkV

12-20 EYLÜL – İTÜ Çekirdek’te Eğitim Sonu Jürisi Heyecanı Yaşandı

İTÜ Çekirdek 4. Eğitim dönemine kabul alan Ön Kuluçka ve ITU SEED programı girişimlerimiz eğitim döneminin tamamlanmasının ardından, Eğitim Sonu Jürisi’nde sunumlarını yaptılar. Beş gün boyunca süren Eğitim Sonu Jürimizde 130’dan fazla yerli ve yabancı girişimimizin sunumu dinlendi. Eğitim Sonu Jürisi’ni geçen girişimlerimiz bu yıl 13-14 Aralık’ta gerçekleştireceğimiz Big Bang Startup Challenge için hazırlıklarına devam ediyorlar.

13 EYLÜL-Kuluçka Girişimlerimizin Seminerleri Devam Ediyor

2023 Kuluçka programımıza kabul alan girişimlerimize yönelik olarak Eylül ayında “İnovasyon Odaklı Liderlik ve Değişim Yönetimi” semineri gerçekleştirildi.

21 Eylül – Slalom Danışmanlık Şirketi İTÜ ARI Teknokent’i Ziyaret Etti

Orta Doğu ve Türkiye pazarına açılmak isteyen Amerika menşeli danışmanlık şirketi Slalom’un Genel Müdürü Gilbert Wong ve şirket yetkilileri Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde İTÜ ARI Teknokent’i ziyaret etti. Genel Müdürümüz Prof. Dr. Attila Dikbaş’ın ev sahipliğinde yürütülen ziyaret kapsamında Operasyon ve Proje Geliştirme Direktörümüz Dr. Kutay Güneştepe, İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi Müdürümüz Dr. Yunis İsmayıl çalışmalarımız ve girişimcilik programlarımız hakkında sunum gerçekleştirdiler. İTÜ ARI Teknokent firmaları Cool NFC’nin Kurucusu Cahit Cihat Yıldırım ve eTaşın’ın Kurucusu Kadir Nezih Elgün ve firmaları hakkında bilgilendirme yaptılar.

22 Eylül- Bolu Valiliği Öncülüğünde Bolu Teknopark ve İTÜ ARI Teknokent İş Birliği Ziyareti

Gerçekleştirildi Sayın Bolu Valisi Erhan Kılıç, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, Bolu Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa İmren, Bolu Ticaret Odası Y. K. Başkanı Abdullah Alemdar ve beraberindeki 10 kişilik heyet İTÜ ARI Teknokent’i ziyaret etti. Ziyarete ev sahipliği yapan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürümüz Prof. Dr. Attila Dikbaş, Teknoparkımız hakkında bilgi vererek deneyim aktarımında bulundu. Ziyaret esnasında; Operasyon ve Proje Geliştirme Direktörümüz Dr. Kutay Güneştepe, İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi Müdürümüz Dr. Yunis İsmayıl, ARI TTO Genel Koordinatörümüz Serdar Çalış ve Mali İşler Direktörümüz Serap Demirhas güncel çalışmalarımız ve girişimcilik programlarımız hakkında sunum gerçekleştirdiler. Toplantı kapsamında, İTÜ ARI Teknokent ve Bolu Teknokent arasındaki etkileşimin artırılması ve olası iş birliklerinin yaratılması için yapılabilecek özgün faaliyetler üzerine görüşmeler gerçekleşti.

28 Eylül – Genel Müdürümüz Prof. Dr. Attila Dikbaş İstanbul Ekonomi Zirvesi’ne Katılım Sağladı

İstanbul Ekonomi Zirvesi, Berlin Büyükelçiliği himayesi ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile Berlin’de gerçekleştirildi. Bu yıl 'Avrupalı Şirketler İçin Türkiye’deki Yatırım Fırsatları’ temasıyla düzenlenen etkinliğe Genel Müdürümüz Prof. Dr. Attila Dikbaş katıldı. Zirve kapsamında düzenlenen, Avrupa Yeşil Mutabakatı Sürdürülebilir Stratejisi Paneli’nde yer alan Genel Müdürümüz Prof. Dr. Attila Dikbaş; Yeşil Ekonomi = Yeşil Girişim kavramına değinerek, 2050 yılına kadar hedeflenen ‘0 Karbon Emisyonu’na ancak yeşil teknolojileri destekleyerek ulaşabileceğimizi belirtti.

29 Eylül – Karelia Cumhuriyeti İnovasyon Başkanı İTÜ ARI Teknokent’i Ziyaret Etti

Rusya Federasyonu’na Bağlı Karelia Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma Bakanı Oleg Yermolaev, Karelya Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma Bakanlığı Yatırım, İnovasyon Politikası, İdari Reform ve Uluslararası İşbirliği Bölümü Başkanı Aleksey Tsvetko ve Karelia Cumhuriyeti Bilişim ve Robotik Derneği Başkanı Boris Valit, Türkiye'de teknoloji ve girişimcilik ekosistemi hakkında bilgi almak üzere İTÜ ARI Teknokent’e ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyaret kapsamında; Girişimcilik Programları Koordinatörümüz Arzu Eryılmaz, İTÜ ARI Teknokent’in kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in girişimcilik ekosistemine katkıları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

29 Eylül-Online Elevator Pitch Day Etkinliği Düzenlendi

Daha önce fiziksel olarak gerçekleştirdiğimiz ve girişimcilerimizin 1 dakika içinde girişimlerini anlatmalarını istediğimiz Elevator Pitch etkinliğimiz, tüm girişimcilerimizi kapsayabilmemiz amacıyla bul defa online olarak düzenlendi.

Benzer İçerikler

Yorum Gönder

Email adresiniz yayınlanmayacak. İşaretleri alanları doldurmak zorunludur.

three × one =

Paylaşım