BEE’O’ya İnovasyon Ödülü 2 dakikada okunabilir

Kovandan sofraya sağlık misyonuyla üretilen BEE’O Propolis, Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda İnovaLİG İnovasyon Sonuçları Kategorisi’nde ikincilik ödülüyle taçlandırıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda düzenlediği ve ülkemizde inovasyon kültürünün yaygınlaşmasında büyük rol oynayan Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası ödülleri İstanbul Kongre Merkezi’nde dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı ödül töreninde BEE’O, İnovaLİG ikincilik kategorisinde “İnovasyon Sonuçları” ödülüne layık görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı ödül töreninde, BEE’O Kurucu ortağı ve Genel Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, ödülü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.

Bine yakın başvuru arasından ödüle layık görülen BEE’O Propolis, İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent firmasında üretiliyor. Uzman gıda ve ziraat mühendisleri kontrolünde üretilen BEE’O, TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD İnovasyon Ödüllü Türkiye’nin ilk ve tek yerli propolisini içeriyor.

BEE’O, ham halde tüketilemeyen propolis için İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent’te geliştirdiği Ar-Ge yöntemiyle propolisin içerisindeki yararlı bileşenleri maksimum oranda koruyacak özütleme yöntemini geliştirdi. Ülkemize Çin’den ithal edilen propolisin Türkiye’de ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık” modeliyle yerli üretimini başlatan BEE’O, Anadolu propolisini Amerika’dan Avrupa’ya, Kore’den Suudi Arabistan’a pek çok ülkeye ihraç ediyor. İnovaLİG ile birlikte toplamda ulusal ve uluslararası 11 farklı ödüle layık görülen BEE’O, Anadolu propolisini bir dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

 

Benzer İçerikler

Yorum Gönder

Email adresiniz yayınlanmayacak. İşaretleri alanları doldurmak zorunludur.

5 − 4 =

Paylaşım