Çin’de Geliştirilen Yolculu Droneler Göklerde 1 dakikada okunabilir

Askeri alanda kullanılan, yangın söndüren, arama kurtarma çalışmalarına katılan ve kargo taşıyan dronelar artık yolcu da taşıyacak. Çin’in Guangzhou kentinde, dünyanın ilk yolcu taşıyabilme özelliğine sahip drone kabinleri hizmete sunulurken, bu yeni teknolojinin yolcu taşımacılığını baştan sona değiştirmesi bekleniyor.

Drone teknolojisi hayatımıza gireli çok olmasa da bu alanda yaşanan gelişmeler baş döndürücü… Pek çok farklı alanda kullanılan drone teknolojisini artık yeni bir sektörde -yolcu taşımacılığında- daha sık göreceğiz. Zira eHang isimli bir şirket tarafından üretilen ve “uçan taksi” olarak da anılan yeni dronelar, Çin’in Guangzhou kentinde tanıtıldı. Kalkış ve iniş için piste gerek durmayan 2 yolcu kapasiteli bu araçlar, 340 kilogram ağırlığa ve 16 pervaneye sahip…

Otonom uçuş teknolojisine sahip

Saatte 130 kilometre seviyesine kadar bir hız performansı sergileyebilen uçan taksiler, 220 kiloya kadar yolcu taşıyabiliyor. Aynı zamanda dronelarla yolculuk ederken 4G ve 5G bağlantılarını kullanmak da mümkün olacak. Tamamen elektrikle çalışan ve şarjı tam 2 saat dayanabilen dronelar, deniz seviyesinde uçurulduğunda 23 dakika havada kalabiliyor. Bu yeni teknolojinin sahip olduğu diğer bir özellik de tamamen otonom uçuş teknolojisine sahip olması. Bu sayede uzmanlar droneların insan kaynaklı hiçbir hatadan etkilenmeyeceğini düşünüyor. Yapılan kapsamlı testlerin ardından seri üretime geçilen dronelar için aynı zamanda Çin Sivil Havacılık Yönetimi tarafından da onay alındı.

Kaynak: https://www.thesun.co.uk/tech/11809331/ehang-passenger-drone-flight-china/

 

 

 

 

Benzer İçerikler

Yorum Gönder

Email adresiniz yayınlanmayacak. İşaretleri alanları doldurmak zorunludur.

7 − two =

Paylaşım