Yerli N95 Maske Filtresinde Seri Üretime Geçildi 1 dakikada okunabilir

İTÜ ARI Teknokent firmalarımızdan MEMSİS Çevre Teknolojileri Araştırma Geliştirme Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Türkiye’de üretilen N95 ve üzeri kalitedeki maske filtrelerinin asıl filtre malzemelerinin yurt dışından geldiğini aktarıyor.

MEMSİS Çevre Teknolojileri Araştırma Geliştirme Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Koyuncu

Bu malzemeler Kovid-19 salgını ile birlikte ithal edilmesinde problemler yaşandığını söyleyen Kavuncu: ” MEMSİS olarak, maske filtre malzemesi tedarik sıkıntısının önüne geçmek, ülkemizde N95 ve üzeri kalitede maske üretimi devam ettirebilmek ve ülkemizde başta doktorlar olmak üzere ön saflarda koronavirüs ile mücadele eden insanlara ürün temin edebilmek için ürün geliştirme sürecini tamamladık ve seri üretime geçtik. Son ürüne dönüştürülmesi noktasında Gama AR-GE firmasıyla işbirliği sonrası uluslararası bütün standartlara uygun yüksek kaliteli yüzde 100 yerli malzemelerden üretilen N95 ve üzeri kalitedeki maskelerin üretimi tamamlanmış bulunmakta. Ülkemizin de içinde olduğu bu zor anlarda, çok ciddi sayıda maske üretilerek, Sağlık ve Savunma Bakanlığı personellerimizin kullanımına sunulmuştur.”

İstanbul Teknik Üniversitesi, İTÜ ARI Teknokent ve TÜBİTAK tarafından desteklenen projede seri üretime geçilmiş durumda.

Benzer İçerikler

Yorum Gönder

Email adresiniz yayınlanmayacak. İşaretleri alanları doldurmak zorunludur.

16 − 2 =

Paylaşım
Gizliliğe genel bakış

En iyi deneyimleri sunmak için, cihaz bilgilerini saklamak ve/veya bunlara erişmek amacıyla çerezler gibi teknolojiler kullanıyoruz. Bu teknolojilere izin vermek, bu sitedeki tarama davranışı veya benzersiz kimlikler gibi verileri işlememize izin verecektir. Onay vermemek veya onayı geri çekmek, belirli özellikleri ve işlevleri olumsuz etkileyebilir.