YM İDİS Sinyal Sistemi Maliyetini Düşürdü 2 dakikada okunabilir

YM İDİS, geliştirdiği yerli demir yolu anklaşman ve SCADA teknolojileri ile sinyal sistem maliyetlerini yüzde 40 düşürdü.

Yapı Merkezi’nin kara yolu ve raylı sistemler ulaşım endüstrisinde; yenilikçi, uygun maliyetli ve ödüllü projeler sunma yeteneğini ve bu alandaki uzmanlığını güçlendirmek amacı ile Yapı Merkezi İDİS (İzleme Denetim & İletişim Sistemleri) A.Ş. kurulmuştur.

Yapı Merkezi’nin geniş sistem mühendisliği bilgisini ve büyük ulaşım projelerinin karmaşık sorunlarına çözümler üretme yeteneğini arttırmayı hedefleyen YM İDİS, Ar-Ge’ye özel önem vermektedir ve aktiviteleri arasında, düşük maliyetli demir yolu sinyalizasyon ve kontrol sistemlerinin geliştirilmesi yer almaktadır.

İzleme Denetim & İletişim Sistemleri Projeleri;

1. Demiryolu Sinyal ve Telekom sistemleri kapsamında tren hareketlerinin güvenli kontrolünü sağlayan Anklaşman Sistemi ve arayüz birimlerinin geliştirilmesi (sinyal, makas motoru, ray devresi ve dingil sayıcı) ve SIL 4 sertifikasyonu (SIL 4 süreci devam ediyor). Proje SIL 2 seviyesinde geliştirilen Konfigürasyon, Test ve Yerel Kontrol sistemlerini de içermektedir.

2. Aynı proje kapsamında otonom (Anklaşman Sisteminden bağımsız)  da çalışabilen ve TCDD’nin isterleri ve UDH Bakanlığı yeni yönetmeliği ile uyumlu Hemzemin Geçit Kontrol sistemi geliştirilmesi.

3. IKZ, BTZ ve AKH ana hat S&T projeleri için geliştirilen sinyal ve SCADA sistemleri ile bütünleşmiş çalışan PLC tabanlı alarm (yangın, ısı, hırsız, tehlikeli gaz vs. algılama) sistemi.

4. Avrasya Tüneli projesi için ABE Teknoloji ile birlikte geliştirilen tünel içi FM radyo tekrarlama sistemi.

5. 1511 ÖNCELİKLİ ALANLAR ARAŞTIRMA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen Anklaşman sisteminin ETCS Seviye 1 (Hat boyu Elektronik Birim) ve ETCS Seviye 2 ve 3 (Radyo Blok Merkezi) ile bütünleşmesine ve yeni telsiz haberleşme standartlarını uygulayarak Anklaşman ve saha birimleri haberleşmesini sağlayan tekniklere yönelik Ar-Ge projesi.

Benzer İçerikler

Yorum Gönder

Email adresiniz yayınlanmayacak. İşaretleri alanları doldurmak zorunludur.

1 + eight =

Paylaşım