Air İlk Yerli Tren Üstü Haberleşme Ekipmanı UHF 200’ü Geliştirdi 2 dakikada okunabilir

 

Telekomünikasyon çözümleri üzerine çalışan firmalarımızdan Air’in geliştirdiği tren üstü haberleşme ekipmanı UHF 200, bu alanda geliştirilen ilk yerli ürün olma özelliği taşıyor!

Telekomünikasyon çözümleri üzerine çalışan Air Firması, dünya çapında Motorola’nın akredite uygulama partneridir. Bu kapsamda, Motorola telsizleri ile uyumlu ve tamamlayıcı ürünler geliştiren firma, 2011 yılında “En İyi Telsiz Uygulama Partneri (Best Radio Application Partner)” seçilmiştir.

Türkiye’deki raylı ulaşım sistemlerinde kullanılan tren üstü haberleşme ekipmanları bu yönde yapılan Ar-Ge çalışmalarının bir sonucudur. UHF 200, ST 200K, ST200W adı verilen ürünler; Kirazlı-Başakşehir, Olimpiyatköy metro hattı, Kadıköy-Kartal Metro hattı, Kayseri hafif raylı sistemi ve BursaRay metro hattı üzerinde hizmet veren trenlerde kullanılmıştır. Ayrıca UHF 200, bu alanda geliştirilen ilk yerli ürün olmuştur.

UHF 200 Araç üstü sistemi, raylı sistem araçlarının telsiz, sesli ve görüntülü yolcu bilgilendirme ve sinyal sistemleri arasındaki bütünleşmeyi sağlamakta ve yönetmektedir. Sahip olduğu IBIS, TETRA, CAN, RS485/232 ve direk kontak ara yüzleriyle dış birimlerle bağlantı kurarak bunlar arasında iletişim ortamını oluşturmaktadır. Modüler bir yapıya sahip olan ürün, konvansiyonel telsiz veya TETRA üzerinden merkezi yönetim sistemleri ile uzak bağlantı kurarak veri iletimi imkanı sağlamaktadır.

Uygulama alanına göre UHF 200, yalnızca sürücü paneli ile yolcu bilgilendirme sistemleri ara yüzü olarak çalışabilmekte, trafik yönetim merkezinden ses ve veri çağrılarını yönlendirmekte veya doğrudan metin mesajlarının sürücüye iletilmesini sağlamaktadır. İstendiğinde IBIS veri yolu ile araç üstü ekipmanların veri trafiğini yönetmekte, araç üstü sinyal sisteminin kritik olmayan komutlarının iletimine aracılık etmektedir. Modüler merkezi ünite ile istendiğinde modül ilavesi yapılarak IBIS, TETRA, RS485, direk kontak ara yüzleri elde edilebilmektedir. Bu ara yüzler yardımıyla diğer çevresel aygıtlar çok rahat bir şekilde kontrol edilebilmekte ve farklı uygulamalar geliştirilebilmektedir. İstenilen veriler direkt kontaklar veya haberleşme yolları ile toplanıp telsiz sistemi aracılığıyla uzak yönetim merkezine gönderilebilmektedir.

UHF 200’ün alt bileşeni olan sürücü paneli ST 200; hafif raylı sistemlerde kavşak geçiş üstünlüğü, makas kumandası, işitsel ve görsel yolcu bilgilendirme sistemi yönetim ünitesi olarak kullanılabilmektedir. Geliştirilen tüm ürünler, ilgili standartlar kapsamında CE Sertifikasyonuna sahiptir.

Benzer İçerikler

Yorum Gönder

Email adresiniz yayınlanmayacak. İşaretleri alanları doldurmak zorunludur.

4 + ten =

Paylaşım