İTÜ ARI Teknokent’te Temmuz’da Neler Oldu? 5 dakikada okunabilir

İTÜ ARI Teknokent’te Temmuz ayında #sosyalteknokentli’leri bir araya getiren kulüp çalışmaları, etkinlikler ve seminerleri sizler için derledik!

2 Temmuz – Başarılı Exit Stratejileri

Wirecard CSO’su ve Kurucu Ortağı Alper Akcan ile “Başarılı Exit Stratejileri” semineri İTÜ Çekirdek’te gerçekleşti. Mikro Ödeme’nin Wirecard’a satış sürecini, süreci nasıl yürüttüklerini, hangi aşamada exit yapmaya karar verdikleri hakkında tecrübelerini aktaran Alper Akcan, katılımcıların sorularını yanıtladı. Etkinliğin canlı yayın kaydını izlemek için: https://www.facebook.com/itucekirdek/videos/2425758887653764/

4 Temmuz – Windows Server 2019 Yenilikleri & Azure Altyapı Çözümleri

Windows Server 2019 Yenilikleri & Azure Altyapı Çözümleri semineri; Bilge Adam, Sr. Consultant Volkan Şayf ve Erkan Güler’in sunumu ile #öğrenenteknokentli’leri bir araya getirdi. Erkan Güler sunumunda şunları kaydetti: “Microsoft Azure’un en göze çarpan özelliği active directory ve load balancer. Bunları kendi local ortamımızda yaptığımız zaman fiziksel sunucu, lisanslama işlemleri, elektrik kullanımı, data center problemleri gibi birçok şey düşünmek zorunda kalıyoruz ve maaliyetli oluyor. Bunun yerine Azure’u kiralayabiliyoruz bu hem güvenilir hem daha az maaliyetli.” Volkan Şayf, sunumunda Hyper-v 2019 sunucularına değindi: “Hyper-v 2019 sunucuları artık çok daha hızlı ve akıcı çalışmaya başladı ayrıca veri tekilleştirme yapabiliyoruz, sanallaştırmayla güçlü sunucular alıp bunların altına onlarca sunum atayabiliyoruz.”


4 Temmuz – Dijital Uygulamalarda Hikayeleştirme ve Oyunlaştırma

İTÜ Magnet’in Teknoloji Sohbetleri etkinliğimizin konusu Dijital Uygulamalarda Oyunlaştırma ve Hikayeleştirme idi. Sarente Game On’un Gamification Leader’ı Ercan Altuğ Yılmaz’ın sunumu ile katılımcılar; desktop uygulamalarındaki deneyimin nasıl oyunlaştırılabileceği, oyun tarihi ve oyun tasarım teknikleri hakkında bilgi sahibi oldu. Ercan Altuğ Yılmaz sunumunda şu sözleri kaydetti: “Oyunlaştırma, gerçek hayattaki problemleri oyun düşüncesiyle çözen bir yaklaşımdır.”


9 Temmuz – Yatırım Süreçleri ve Değerleme

212 Girişim Yatırım Fonu kurucu ortaklarından Numan Numan’nın katılımıyla gerçekleştirilen Yatırım Süreçleri ve Değerleme seminerinde bir araya gelen girişimciler, Numan Numan’ın sunumu sonunda yatırım alma süreçleriyle ilgili sorularını yönelttiler. Etkinliğin canlı yayın kaydını izlemek için: https://www.facebook.com/itucekirdek/videos/661287031057876/


16 Temmuz – Innogate 12. Dönemi Başladı

Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı 12. Dönemi, birbirinden başarılı ve alanında uzman firmaların katılımıyla başladı. Firmalarımızın globale açılma serüvenine tanık olmak için gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


22 Temmuz – Fifa2019 Turnuvası

İTÜ Çekirdek ve İTÜ Magnet girişimcileri Playstation Turnuvasında bir araya geldi. 1 Ağustos’ta finali gerçekleşecek turnuva tüm heyecanı ile devam ediyor.


 25 Temmuz – Bitcoin Blokzincir 101

Teknokentli firmalarımızın sektörel uzmanlıklarını paylaştıkları Teknokentliler Anlatıyor serimizde, Bitexen Teknoloji CTO’su Mehmet Fatih Bilgin’in sunumuyla Bitcoin Blokzincir 101 başlıklı seminerimizi gerçekleştirdik. Seminerin konu başlıkları ise şöyleydi: bitcoin’in tarihsel gelişimi, bitcoin öncesi dijital para teknolojileri, privite puplic key ve transaction kavramları, hashing ve marke tree, blok yapısı, bitcoin blok zinciri, mining ve consensus mekanizmaları.


 27 Temmuz – Google Study Jam

Google Study Jam, Coca Cola Data Engineering & Architecture Takım Lideri Bilge Köroğlu ve AI Labs Kurucu & CEO’su Yusuf Sarıgöz’ün gözetiminde İTÜ Çekirdek ve İTÜ Magnet’li girişimcilerimizin katılımıyla İTÜ Magnet’te gerçekleşti.

Cloud Study Jam-a-thon Hakkında: Google Geliştirici İlişkileri / Developer Relations, Türkiye’deki geliştirici ekosistemine destek vermeye devam ediyor. 25 şehirde bulunan 28 gönüllü Google geliştirici toplulukları (GDG – Google Developer Groups), aktif olarak etkinlikler ve özellikle geliştiricilere ve girişimlere yönelik eğitim serileri düzenliyor. Geliştiricilerin normalde ücretli olan Google Cloud eğitimlerine ücretsiz olarak erişebileceği Cloud Study Jam-a-thon (https://events.withgoogle.com/cloud-study-jam-a-thon/) sitesindeki 5 eğitimi tamamlayıp iletişim formunu dolduran katılımcılara t-shirt ve bardak hediye edilirken 10 eğitimi tamamlayan katılımcılara ise Google Home Mini veriliyor. Eğitimleri tamamlayan girişimlerin ise Google Cloud for Startups programı çerçevesinde 3000 USD’den başlayan değerlerde Google Cloud/Firebase kredisi alma imkanları oluyor.


Detaylı bilgi için, Cloud Study Jam-a-thon: https://events.withgoogle.com/cloud-study-jam-a-thon/


Gelişmelerden ve etkinliklerimizden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz!

   





Benzer İçerikler

Yorum Gönder

Email adresiniz yayınlanmayacak. İşaretleri alanları doldurmak zorunludur.

16 − eleven =

Paylaşım