ANKASYS Savunma Sanayisinde Kullanılıyor 2 dakikada okunabilir

ANKASYS’in geliştirdiği FPGA doğrulama metodolojileri, Türkiye savunma sanayisinde kullanılıyor!

ANKASYS 2013 yılında mikroelektronik tasarım ve doğrulama alanında hizmet vermek amacıyla kurulmuştur. Avrupa’daki müşterine daha kolay hizmet vermek adına İsviçre’de de ofisi bulunan ANKASYS, müşterilerine isterlerden GDSII son ürününe kadarki süreçte yardımcı olmaktadır (spec-to-GDSII). Firmanın ASIC/FPGA tasarım süreçlerinde 180nm’den 28nm teknoloji düğümlerinde yüksek güvenilirliğin (otomotiv, aviyonik ve uzay uygulamaları) veya düşük gücün kilit rol oynadığı uygulamalarda (mobil ve taşınabilir elektronik uygulama) deneyimi vardır.

Firmanın hizmet alanı, üç ana dilde (VHDL, Verilog, SystemVerilog) RTL geliştirilmesi hizmetlerinin yanında en son teknolojiyi kullanarak gelişmiş doğrulama (UVM metodolojisini kullanarak), DFT, sentez (FPGA / ASIC), fiziksel tasarım (yerleştirme ve yollandırma, STA, DRC, LVS ve son onay), paketleme ve son silikon validasyon faaliyetlerini kapsar. Bunlara ilave olarak kart seviyesi tasarım ve firmware geliştirme işlemlerinde de teknolojiler geliştirilmektedir.

Tasarım hizmetleri yanında eğitim hizmetleri de veren firmanın, en popüler eğitimlerinden bazıları: “Doğrulama için 3 Günlük SystemVerilog”, “4 Günlük Evrensel Doğrulama Metodolojisi (UVM)”, “2 Günlük Verilog”, “4 Gün Sistem Verilog ve UVM” ve “4 Gün FPGA Tasarım” olarak sayılabilir.

Kendi yazılım çözümlerini de geliştirmeyi hedefleyen firmanın, yakın zamanda duyurduğu STDF (Standard Test DATA Format) analiz aracı ANKASYS DAP’ı (Veri Analizi Platformu) adında bir ürünü var. ANKASYS DAP, test ve kalite mühendislerinin, düz metin, CSV veya STDF biçimlendirilmiş dosyalara, bir veritabanı veya üçüncü parti bir araç gerektirmeden, doğrudan erişim sağlayarak kullanıcı dostu ve verimli bir şekilde ATE tarafından üretilen verileri analiz etmelerine yardımcı olur.

 

Benzer İçerikler

Yorum Gönder

Email adresiniz yayınlanmayacak. İşaretleri alanları doldurmak zorunludur.

20 + 18 =

Paylaşım