Teleporter Disruptor Daily’de İlk 10’da 1 dakikada okunabilir

Teleporter, Disruptor Daily listesinde ilk 10’da!

Teleporter, sanal gerçeklik teknolojisini temel alan ve kullanıcılara gerçek zamanlı ortam deneyimi yaşatmayı hedefleyen bir canlı VR (Virtual Reality) yayın sistemidir. Kullanıcının görsel ve işitsel algıları yanıltılarak o anda katılamadığı konser, festival ve spor etkinliklerini oradaymış gibi deneyimleyebilmesi amaçlanmaktadır. Bu 36- & 3D deneyim için kullanıcının akıllı telefonu ve bir cardboard yeterli olmakta, kullanıcı ekstra sanal gerçeklik donanımlarına ihtiyaç duymamaktadır.
Başlangıçta etkinlik alanına kurulacak multi-kamera ve görüntü işleme donanımları ile sağlanacak olan yayın sistemi, Teleporter isimli mobil uygulama sayesinde kullanıcılara deneyimleri ulaştıracaktır. Sonraki aşamada ise bulut teknolojisi kullanarak donanım bağımlılığının aşılması sayesinde Teleporter, prodüksiyon kısmından tamamıyla kurtularak uluslararası bir servis sağlayıcı konumuna geçecek, hayatımıza yeni girecek kavramlardan olan “Canlı Etkinlik Deneyimi Uygulaması” olarak tanımlanacaktır.
Teleporter olarak, sanal gerçeklik teknolojisinin gündelik hayatta yerleşik ve yaygın kullanıma geçmesinin öngörüldüğü 2-2- yılı itibariyle, dünya çapında yaygın olarak kullanılan bir “Canlı Etkinlik Deneyimi Uygulaması” olma hedefini taşımaktadır.

İTÜ Çekirdek girişimi Teleporter, eğlence endüstrisindeki yapay zeka firmalarının olduğu “Disruptor Daily” listesinde ilk 10’da yer aldı.

 

 

Benzer İçerikler

Yorum Gönder

Email adresiniz yayınlanmayacak. İşaretleri alanları doldurmak zorunludur.

twelve + 2 =

Paylaşım