Microsoft Citus Data’yı Satın Aldı 2 dakikada okunabilir

İTÜ ARI Teknokent firmalarından PostgreSQL’i dağıtık veritabanı haline getirip performansını ve ölçeğini geliştiren Citus Data’yı Microsoft satın aldı.

Türk girişimciler tarafından hayata geçirilen Citus Data; SQL standartlarına uygun, açık kaynak kodlu, ilişkisel bir veri tabanı yönetim sistemi olan PostgreSQL’in yenilikçi bir uzantısı olarak hizmet sunuyor. Citus Data, geliştirdiği teknoloji sayesinde veri tabanını sıfırdan kurmak yerine PostgreSQL üzerinde yatay ölçeklendirilebilir çözümler üretebiliyor.

2011’de Türkiye’de kurulan Citus Data şirketi, yurt dışı ofisleriyle uzmanlık alanını genişletmeye başlamıştı. Ankara ve İstanbul’da ofisleri bulunan Citus Data, Microsoft Türkiye ofisinde çalışmalarına devam edecek. Şirketin San Francisco Silikon Vadisi’nde de 40 çalışanın olduğu bir ofisi bulunuyor.

Bu önemli gelişmeyi resmi Twitter hesabından paylaşan Microsoft Türkiye Ülke Müdürü Murat Kansu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Türkiye’nin yazılım pazarında bir dünya oyuncusu olması için attığımız adımlara bugün bir yenisini ekledik. Türkiye’ye duyduğumuz inancın bir göstergesi olarak, Türk girişimcilerin kurduğu yazılım şirketi Citus Data’yı bünyemize katmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.”

Konuyla ilgili Linkedin hesabından haberi paylaşan Citus Data, EMEA Genel Müdür’ü Utku Azman’da şu sözleri paylaştı; ”Citus’un bugünlere gelmesindeki katkısından dolayı muhteşem Türkiye mühendislik ekibimizle gurur duyuyorum. Türkiye’ye yatırımımız katlanarak devam edecek ve artık Microsoft Engineering ailesinin bir parçası olarak bu coğrafyadaki nice yeteneğe Dünya çapında bir yazılımcı olma fırsatını sunacak olmanın heyecanını hep beraber yaşıyoruz.”

820 milyar dolarlık değeriyle ABD’nin en değerli şirketi konumundaki Microsoft’un Türkiye’de kurulan bir yazılım şirketini satın alması pek çok devin gözünü buraya çevirmesine neden olacak.

Benzer İçerikler

Yorum Gönder

Email adresiniz yayınlanmayacak. İşaretleri alanları doldurmak zorunludur.

2 × two =

Paylaşım