Enwair’den Uzun Ömürlü Batarya 1 dakikada okunabilir

Enwair, pazardaki bataryalardan % 30 daha yüksek kapasiteli ve uzun ömürlü lityum iyon bataryalar geliştiriyor.

2015 yılı itibariyle faaliyete başlayan Enwair Enerji Teknolojileri A.Ş. Istanbul merkezli kurulmuş olup, enerji sektöründe hizmet vermektedir. Faaliyetine lityum iyon bataryalar için anot, katot, polimer ve batarya üretimi ile başlamış olan Enwair, Türkiye’de ve dünyada ticari olarak ilk kez piyasa sürülecek, silisyum bazlı anot elektrot ile pazarda yerini almaya hazırlanmaktadır. Uzman kadrosu, yüksek lisans ve doktora eğitimleri, enerji üretimi, enerji depolama ve enerji malzemeleri üzerine olan, günümüz dinamiklerine yatkın ve yetkin genç mühendisler ve teknisyenlerden oluşmaktadır.

Enwair, Spesifik kapasitesi bilinen en yüksek malzeme olan silisyum aktif malzemesi için geliştirdiği yöntem ve polimerler ile silisyum anot dizaynı yapmaktadır. Böylece Enwair, ticari olarak kullanılan ve spesifik kapasitesi teorik olarak yaklaşık 372mAh/g olan grafit anotlara göre daha yüksek spesifik kapasiteye ve volumetrik kapasiteye sahip anotlar üretmektedir.

Enwair, Bataryanın kapasitesini sınırlayan taraf olan katot aktif malzemelerini katot elektrotları üretmektedir. Yüksek C hızlarına dayanım gösteren ve yüksek spesifik kapasiteye sahip Enwair lityum-zengin katot aktif malzemeleri özel yöntemlerle üretilerek, Enwair’in katot dizaynları ile uzun ömür sağlamaktadır.

Benzer İçerikler

Yorum Gönder

Email adresiniz yayınlanmayacak. İşaretleri alanları doldurmak zorunludur.

4 × 2 =

Paylaşım