Abidos Türkiye’nin İlk Taksi Rehberi 2 dakikada okunabilir

Abidos Taksi Rehberi, Türkiye’de bu pazara giren ilk firma oldu!

Abidos Bilişim Teknolojileri tarafından geliştirilen ve “Taksi Rehberi” adı verilen uygulama, taksi duraklarının teknolojinin tüm imkânlarından faydalanarak daha kazançlı, daha kaliteli, daha ekonomik ve daha güvenli hizmet vermesini sağlıyor. Sistemin kullanılabilmesi için taksilere, uygulamanın yüklü olduğu, GSM ve GPS desteği olan bir tablet bilgisayar, duraklara ise internet bağlantısı olan bir bilgisayar yeterli oluyor.

Nasıl Çalışıyor?
Müşteri, cep telefonundan taksi rehberini indiriyor. Taksi rehberinden taksi ihtiyacı olduğu zaman taksi çağır butonuna basıyor. Müsait durumda bulunan taksi şoförü,  “yeni müşteriniz var” butonuyla müşterinin çağrısını onayladığı zaman adresi, telefonu ve konumu tablet cihazda görünüyor. Aynı zamanda müşterinin telefonunda gelen aracın plakası, şoför adı, araç modeli ve konumu görünüyor. Cihaz navigasyon özellikleri de taşıdığı için Müşterinin konumunu gösterme ve en kısa güzergâhı belirleme imkânı sağlıyor. Müşteri de taksi de adım adım birbirinin konumunu izleyebiliyor. Böylece adres bulamama, gereksiz bekleme, zaman kaybı ve benzin israfı yaşanmıyor. Yolculuk bittiğinde müşteri dilerse memnuniyet derecesini uygulamaya işleyebiliyor.

Akıllı Durak Yönetimi 
Durak Merkezine telefon ile gelen taksi talepleri durak bölgesinde ise sıradaki araca, durak bölgesi dışında ise müşteriye en yakın taksiye durak görevlisi tarafından gönderiliyor. Sistem yolcuyu kabul eden aracı durak sırasında ise otomatik olarak sıra dışına atıyor. Diğer araçların sırasını değiştiriyor. Devamlı müşterilerin adresleri sistemde tanımlı olduğu için iş başına taksi yönlendirme süresi sadece 5 saniye sürüyor.
Durak yöneticisi ekranında yolcuya yönlendirilen araçları, alınan yolcuları ve tamamlanan işleri anlık olarak görebiliyor.  Taksi Rehberi, müşteri bilgi sistemi oluşturmaya da uygun. Sistemde kayıt oluşturulduğu andan itibaren durak yöneticisi, kayıt numarasından ya da firma adı, telefon numarası veya şahıs ismi girerek sistemde arama yaptığında müşterinin kayıtlı konum, telefon, adres bilgilerini ve kaydedilen adres tarifi ile özel notlarınızı ekranda görebilir. Taksi göndermek isterse tek tuşa basmak yeterli.

 

Benzer İçerikler

Yorum Gönder

Email adresiniz yayınlanmayacak. İşaretleri alanları doldurmak zorunludur.

twelve + 12 =

Paylaşım